לחם

לחם הוא בין המאכלים הבסיסיים ביותר של בני האדם מזה אלפי שנים אשר תרם בצורה משמעותית ביותר לתפוצת האדם בעולם, תורם לכלכלה העולמית ומזין את כל העולם בכלל ואת המערב בפרט.
הלחם חשוב לזונת האדם ומספר ערך קלורי רב הנחוץ לעתודות האנרגיה בגוף ולתפקוד תקין של גופנו.
ללחם משמעת תרבותית עמוקה ביותר והוא משמש לפולחנים בדתות כמו היהדות והנצרות כך למשל היו תרבויות בהן קבלת פני אורח הייתה בלחם וביין או בלחם ובמלח על מנת להדגיש את חשיבות האורח תוך שיתופו במזון הבסיסי והחשוב ביותר.
המצרכים הבסיסיים לאפיית לחם כוללים את המרכיבים קמח, מים ושמרים אך לפעמים מוסיפים מרכיבים נוספים לשיפור טעמו של הלחם, מרקמו ואיכותו.


מרכיבי הלחם
בבסיסו הלחם מורכב מקמח העשוי מדגנים שונים כמו חיטה, שעורה, שיפון, תירס, אורז ועוד.
הקמח הנפוץ ביותר לאפיית לחם הוא קמח החיטה המכיל עמילן המהווה את רוב משקלו וגלוטן המהווה 10% ממשקלו.
מים, עוזרים לשמרים להתפתח ויוצרים מקרם נעים וטעם ללחם אולם לעיתים במקום מים מוספים נוזלים אחרים ללחם כמו בירה או חלב.
שמרים, יצורים חד תאיים הניזונים מסוכר ובתהליך זה נפלט פחמן דו חמצני הנלכד בבצק, יוצר בועות וגורם לתפיחת הלחם,בנוסף,שמרים יוצרים בתהליך גם אלכוהול אך זה מתנדף עם תהליך ההתפחה.
מרכיבים נוספים המוספים לתהליך הם מלח העוצר  את תהליך ההתפחה, שמן ותבלינים לשיפור הטעם ובלחמים תעשייתיים מוסיפים חומרים מעכבי חימצון וחומרים משמרים.


לסיכום,
הלחם הוא מוצר בסיסי ביותר לו היסטוריה ארוכה משחר האנושות בו עובד למגוון צורות וטעמים.
הלחם משמש בתרביות שונות לא רק לצרכי מאכל אלא גם לצרכים פולחניים המשמשים בטקסים שונים בדתות שונות כמו היהדות והנצרות.
הלחם מורכב בעיקרו מקמח, מים ושמרים אך לפעמים מוספים לו מרכיבים נספים כמו מלח, שמן ומרכיבים תעשייתיים כמו חומרים משמרים ומעכבי חימצון.
תפוצתו של הלחם היא כלל עולמית והוא נחשב למאכל בסיסי כמעט בכל מדינות העולם.

מ.בדיר - קמח איכותי לתעשיה

03-9360430