סוגי משפרי אפייה

משפר אפייה הוא תוסף למאפי שמרים בעיקר, אך גם לבצק עלים, שתפקידו להביא לתוצאות אפייה טובות ומהירות יותר. כאשר אופים בבית להנאתנו, הצורך במשפר אפייה אינו נחוץ בהכרח והוספתו נתונה לשיקול דעת האופה. אולם במאפיות וענפים העוסקים באפייה בכמויות תעשייתיות, למשפר האפייה תפקיד חיוני התורם לשיפור המראה ולקיצור תהליכים. האם זה בריא, האם קיימים סוגים והיכן קונים? הנה כל התשובות.


משפרי אפייה נפוצים
באופן כללי, אפשר לומר שמשפרי האפייה הנפוצים ביותר, הן לשימוש ביתי והן לתעשייתי, כוללים מספר רכיבים עיקריים. וויטמין C שתורם לשיפור מרקם הבצק, אנזימים שמשפרים את פעילות השמרים ואמולסיפייר שמשמש כ"דבק" בין הרכיבים של הבצק ושומר על טריות למשך ימים. לכל רכיב במשפר תפקיד מסוים התורם לשיפור המאפה, בדרך כלל בהתאם לסוג הבצק הספציפי של המאפה.


משפרי אפייה כימיים
משפרי האפייה הנפוצים שאפשר לקנות בכל רשת מזון כוללים רכיבים כימיים שגורמים לחיבורים ולפעילות מהירה ומוצלחת יותר של סוגי הבצק. למשל, האמולסיפייר בו משתמשים באופן תדיר הוא חומר כימי שמשמש כחומר מתחלב. סוגי החומרים כימיים מגוונים ודורשים דיוק מרבי בכמויות, אחרת הבצק ייהרס. ניתן להבחין במאפים עם חומרים משמרים בזכות רמת הטריות הנשמרת לאורך זמן.


משפרי אפייה טבעיים
מתאימים מאוד לאפייה בבית ולאפייה ברמה גבוהה, למשל בקונדיטוריות יוקרתיות. רכיבי משפרי האפייה הטבעיים, כשמם כן הם, טבעיים. עם השימוש במשפרי אפייה טבעיים המאפים נותרים טריים ולא מתייבשים למשך ימים. אפשר לשמור את המשפרים הטבעיים במקרר למשך חודשים עד שנה. משפרים טבעיים נפוצים בקרב משתמשים המקפידים לצרוך חומרי גלם מהטבע, אך אין זה אומר שמשפרים רגילים עם רכיבים כימיים מסוכנים לבריאות.


משפרי אפייה תעשייתיים
תפקידם של משפרי האפייה התעשייתיים הוא להעניק למאפים חיי מדף ארוכים וטריים עם גוון רענן לאורך זמן, בעיקר למוצרי יסוד כמו לחמים ולחמניות, וגם לעוגות שמרים, סופגניות, בורקסים, קראסונים ועוד. הרכיבים התעשייתיים מבוססים בעיקר על משפרים כימיים שתורמים להתפחת בצק, לשמירה על גוון יפה לאורך זמן ולקיצור זמן ההתפחה של הבצק. לאור הצורך לספק סחורות בכמויות עצומות מדי יום, השימוש במשפרי אפייה הכרחי כדי לעמוד בביקוש הלקוחות.

משפרי אפיה
מ.בדיר - קמח איכותי לתעשיה

03-9360430