באילו סוגי קמח כדאי להשתמש ולמה?

קמחים

 

אנו חיים כיום בתקופה שבה ישנו עושר ושפע בתחומים רבים מתחומי החיים. גם בתחום המזון ישנן כיום טכנולוגיות רבות לשפר ולשדרג את הטעם של המאכלים שאפשר להכין ומכל סוג של  מאכל אפשר לבחור בין כמה אופציות – בריאה יותר או פחות, מרכיבים יותר יקרים או יותר  זולים  או ערבוב של כמה מרכיבים על פני מרכיב אחד בודד. כך גם בתחום של הקמח. ישנם  כיום סוגים שונים של קמח, שלכל אחד מהם יש תכונות שונות אשר בזכותן נוח יותר להכין איתו  דברים מסוימים.

 

 

לדוגמא, אנשים רבים רוצים להחדיר יותר ויותר את הקמח המלא לכל סוג של מאכל שהם צורכים  בבית על מנת להפסיק להשתמש במוצרים קנויים שלבצק שלהם הוספו תוספות שונות שאמורות לגרום לבצק להחזיק מעמד יותר זמן. ישנם מתכונים שבהם אכן כדאי ואפילו מומלץ להשתמש בקמח מלא בלבד, אך ישנם מתכונים שבהם לא כדאי לעשות זאת מפני שאז המוצר המוגמר עלול לצאת הרבה פחות טוב מאשר עם קמח לבן רגיל (לחמים באפייה ביתית, למשל).כיום ישנו שימוש רב בקמח כוסמין מלא בשל הערכים התזונתיים שלו וההשפעה החיובית  שיש לו על הבריאות ותהליך העיכול אצל כל אחד ואחת מאיתנו.

 

 

תחום האפייה מחלק במדויק כל קמח לייעוד שמתאים לו ולמתכונים שייצאו מוצלחים ביותר בשימוש באותו הקמח. כדאי להיצמד להמלצות אלה על מנת לקבל מאכלים שהוכנו בצורה טובה ונכונה וכמובן ייצאו הכי טעימים שאפשר. יש סוגים של קמח שיש להם טעם דומיננטי ולכן לא יתאימו בהכנת עוגה, למשל, מפני שהטעם החזק שלהם יפריע למתיקות של העוגה. בנוסף, יש סוגים של קמח שיש להם טקסטורה ומרקם שלא יתאימו למאפים מסוימים מפני שאלה עלולים לצאת דחוסים מדי או שלא להיאפות מספיק להכנה מושלמת.

סוגי קמח
מ.בדיר - קמח איכותי לתעשיה

03-9360430