סוגי קמח שונים

קמח הוא אחד המרכיבים היותר בסיסיים הקיימים במזון. הוא משתלב במגוון רחב כל כך של מאכלים שונים. כיצד תדעו מהו סוג הקמח הטוב ביותר עבורכם? אילו סוגי קמח קיימים? כל זאת, במאמר שלפניכם.

 

סוגי קמח

קיימים סוגים רבים של קמח, כאשר המוצרים הבסיסיים אותם נהוג להפיק הינם:
קמח לבן – סוג קמח זה מכיל את כל זרמי הקמח מכל שלב ושלב של הטחינה, אשר ביחד מרכיבים את הקמח הלבן, אשר מהווה כ-75% מתכולת גרעין החיטה. סוג קמח זה משמש בעיקר מאפיות באפיית לחמים שונים, פיתות, מאפי שמרים, חלות ולחמניות.

 

קמח כהה – סוג קמח זה מופק בתהליך הטחינה מזרמי הקמח הכהים בצבעם והוא מופק במקביל ליצירת קמח לבן בהיר. האקסטרקציה של קמח כהה היא כ-20% מתכולת גרעין החיטה. הקמח הכהה משמש בעיקר לאפיית הלחם האחיד.

 

קמח לבן בהיר – סוג קמח זה מופק מזרמי הקמח הבהירים בצבעם, והוא מופק במקביל ליצירת קמח כהה. האקסטרקציה של הקמח הלבן בהיר הינה כ-60% מתכולת גרעין החיטה. סוג קמח זה משמש בדרך כלל לאפיית בורקסים, בצק עלים, ואפיית מאפים בעלי גוון בהיר.

סובין – הסובין הינו קליפת החיטה, אשר מופרדת מהקמח ומהווה כ-25% מכלל החומר המופק. הסובין מכיל כמות גבוהה מאד של סיבים תזונתיים.

 

סולת – הסולת הינה גוש קמח עבה אשר נופל בשלבי הטחינה הראשונים ממרכז גרעין החיטה. האקסטרקציה של הסולת הינה בסביבות ה-5%. שימושה העיקרי של הסולת הוא בבישול דייסות, אפיית עוגות ועוגיות.

 

נוסף על כל אלו, קיים גם קמח מחיטה מלאה. סוג קמח זה הינו פחמימה המכילה מרכיבים בריאים, וביניהם התאית. קמח מחיטה מלאה מופק מכל חלקי הגרעין, כולל הסובין והנבט, מה שגורם לכך שערכו התזונתי הינו גבוה יותר משל קמח לבן. הוא מכיל רמות גבוהות של ברזל, סיבים, מגנזיום, זרחן, אבץ וויטמינים שונים. הקמח המלא נספג לאט בדם, ובכך תורם להרגשת שובע.
ניתן כיום להחליף בכל מתכון את הקמח הלבן בקמח מלא, ובכך להנות מערכים תזונתיים גבוהים יותר ללא תחליף לטעם. עם זאת, כוס קמח לבן שווה לכוס קמח מלא פחות כשתי כפות קמח.

סוגי קמחים
מ.בדיר - קמח איכותי לתעשיה

03-9360430