סוגי לחמים

הלחם נחשב למאכל המועדף על ילדים ומבוגרים כאחד. מעבר להיותו מוצר מזון בסיסי, הלחם הוא המאכל הנפוץ ביותר והנוח ביותר לאכילה. הלחם הפשוט מורכב ממרכיבים פשוטים של קמח ומים בתוספת שמרים והלחמים המיוחדים יותר הם לחמים המורכבים ממוצרים מיוחדים כמו אגוזים, תוספות של דגנים מיוחדים ועוד. נכון להיום ניתן למצוא סוגי לחמים רבים ועם המודעות הגוברת לבריאות וחשיבות התזונה הנכונה, סוגי לחמים שונים מורכבים מדגנים מיוחדים נפוצים יותר ויותר.


לחם מקמח מלא


לחם עשוי קמח מלא הוא לחם העשוי מחיטה מלאה שלא עברה עיבוד. הלחם מורכב סוכר חום, מלח ושמרים. גרעין החיטה המשמש להכנת הלחם הוא גרעין החיטה השלם ולכן הוא נחשב לעשיר מאוד ברכיבים תזונתיים. בנוסף החיטה המלאה ידועה כמרכיב משביע במיוחד המספק אנרגיה זמניה וויטמינים רבים.


לחם דגנים


סוג לחם נוסף הוא לחם הדגנים. מדובר בסוג לחם המורכב מדגנים מיוחדים המעשירים את המרכב העיקרי שהוא החיטה המלאה. שימוש בדגנים כמו שיפון, שיבולת שועל, שעורה, דוחן, גרעינים למיניהם ודגנים רבים נוספים הוא נפוץ ביותר. השימוש הוא בדגנים לא מעובדים המרכיבים את הלחם בצורתם הטבעית. היתרונות של לחם דגנים הם בעושר שלו בוויטמינים רבים, אומגה 3 וברזל החיוניים להתפתחות של הגוף והמוח במיוחד בקרב ילדים. בנוסף, לחם דגנים מומלץ ביותר להפחת כולסטרול רע והעלאת כולסטרול טוב ולאיזון רמות לחץ הדם בגוף.


לחם שאור


סוג נוסף של לחם השאור. לחם השאור מכיל קמח מלא, שמרים ומחמצת שאור. המחמצת מלאה בפחמן דו חמצני שמשמר את הערכים התזונתיים של הלחם לאורך זמן רב. טעמו של לחם השאור הוא טעם חמצמץ והוא שומר על הטריות שלו לאורך זמן. לחם השאור מומלץ במיוחד לאנשים הסובלים מבעיות עיכול של הלחמים הרגילים הודות לתכונות המיוחדות שלו בעזרה לעיכול טוב.


לחם חיטה טרום נבוטה
סוג נוסף של לחם הוא לחם העשוי מחיטה טרום נבוטה שהיא למעשה חיטה שהגרעינים שלה הושרו במים ונטחנו לפני תהליך הנביטה שלהם. לחם מחיטה נבוטה עשיר מאוד במינרלים ובחומצה פולים ומומלץ לשמירה על הלב וכלי הדם.  

סוגי לחמים
מ.בדיר - קמח איכותי לתעשיה

03-9360430